Rólunk

Kiss László és Társa Bt - a KISSLER SÖR gyártója -1993 óta működő családi vállalkozás Dombóváron

A Kissler név eredete: A családi vállalkozás cégére Kiss László és felesége, született Fadler Erzsébet nevének összekapcsolásából született.

A kezdetek: visszatekintve mi is úgy indultunk, mint a kilencvenes évek elején oly sok pályatársunk. Kicsit lépéskényszerben, kicsit vakmerőn, kicsit a felfedező pionírok elszántságával.

Jómagam Kiss László gépi forgácsoló esztergályos voltam. Rapszódikusan jöttek a munkák. Nem volt kiszámítható és nem hozott annyit, hogy eltartotta volna a vállalkozást és a családot. 1992-ben olvastuk feleségemmel egy hetilapban, hogy többfelé az országban kisüzemi, házi sörfőzdék nyílnak. Megláttuk benne a fantáziát. Felvértezve magunkat, még abban az évben megalapítottuk a céget, megvásároltuk a szükséges berendezéseket és technológiát majd 1993 augusztusában csapra vertük az első hordót.

Fő termékünk az első években a hagyományos világos és az akkor még különlegesnek számító barna sör volt.
Az alapos szakmai tudást menet közben sajátítottuk el. Amit szívesen csinál az ember az könnyen megtanulható... Az élet végül úgy hozta, hogy feleségem Kiss Lászlóné lett a főzőmester, ám ebben semmi újszerű nincs, hiszen a régmúltban a sörfőzés a nők mestersége volt.

2007-ben legfőképp a hazai és nemzetközi piac hatására döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk magunkat a gyümölcsös, fűszeres sörök főzésében is.

Családi vállalkozásunk célja, magas hozzáadott értékkel rendelkező kézműves sörök előállítása, az őrléstől a palackozásig. Mára több különlegességet is felsorakoztató termékpalettával büszkélkedhetünk. Igyekszünk vendégeink és partnereink kérését szem előtt tartva minden évben valamilyen különlegességgel szolgálni. 

Söreink a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete által szervezett nemzetközi versenyeken számos eredményt értek el a bronztól a gyémánt diplomáig. S, ami a legnagyobb büszkeséggel tölt el.- Holló fantázianevű, keserű barna sörünket Berlinben a Global Craft Beer fesztiválon a 2014-es év leginnovatívabb sörének választották. Fito (homoktövises-bazsalikomos) sörünk ugyanezen a megmérettetésen a gyógynövényes-fűszeres kategóriában a bronz elismerést érdemelte ki.

A Kissler sörfőzde 2016-ban elsőként kapta meg Dombóvár városától az Ivanics Antal díjat, elismerve, hogy minden eddig elért eredményünkkel jó hírét vittük a településnek ugyanis számos országos rendezvényen részt vettünk már, öregbítve Dombóvár jó hírnevét.

27 évnyi megannyi siker és néhány kudarc után nyugodt szívvel ajánljuk termékeinket, melyek közül biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót.

Sörfőzdénk HACCP minőségi rendszerrel rendelkezik. Világos és barna sörünk állandó jelleggel kapható, fűszeres, gyümölcsös söreink idényjelleggel érhetők el.

Ezidáig körülbelül 25 féle sört készítettünk. A malátán, komlón és sörélesztőn kívül néhány összetevő a repertoárból: csipkebogyó, lime, menta, homoktövis, bazsalikom, narancs, gyömbér, feketeberkenye, birsalma, fahéj, koriander, málna, feketeribizli, boróka, füge melyeket a sörbe főzve használunk.

A város söre is a mi termékünk. Dombó Pál néven forgalmazzuk. Mi készítjük továbbá a Kék Túra Egyesület számára a KÉK sört, mely a túrázók szomját oltja.

Nagy büszkeségünk a Kissler Sörpárlat, mely kész világos sörünk lepárlásával készülő 44% alkoholtartalmú rövidital. 

Termékeinket Dombóváron a főzde melletti sörözőben, valamint szezonálisan a Gunarasfürdőn található Kissler Sörkertben, továbbá időszakosan viszonteladóknál is értékesítjük. Immáron söreink webshopunkon keresztül országosan is, mindenki számára elérhetőek. Azonban kapacitásunk - legnagyobb sajnálatunkra - még nem korlátlan, de igyekszünk a már meglévő és a jövőbeni kedves vendégeink sörös igényeit a legszélesebb körben, valamint a leggyorsabban teljesíteni.

A sör mértékletes fogyasztása jó hatással van a szervezetre. Az igazi sört kóstolgatni, ízlelni kell. A különböző ízek összhangját érdemes fogyasztás közben keresgélni. E folyékony kenyér visszaadhatja azt az élvezetet, melyet a tömegtermékek révén már-már elfeledtünk. Az a legenda járja, hogy a jó sörben a főzőmester szíve s lelke is benne van, mely esetünkben, mint már korábban is említettem egy érző női szívet-lelket takar. Bízunk benne, hogy termékeink elnyerik tetszését és visszatérő vásárlónk lesz.

Egészségére!

Üdvözlettel: Kiss László